Ajankohtaista: Kasvokkaiset käynnit lisääntyvät

Ajankohtaista: Kasvokkaiset käynnit lisääntyvät

Suomen hallitus on kertonut purkavansa koronavirukseen liittyviä rajoituksia asteittain, mikä vaikuttaa myös Komppiin ja mielenterveyspalveluihin.

Useilla paikkakunnilla Kompin ammattilaiset ovat avanneet varattavissa olevia aikoja kasvokkaisille vastaanotoille. Muutos on merkittävä, sillä parin viime kuukauden aikana lähes kaikki Kompissa tehdyt käynnit ovat toteutuneet etävastaanottona. Erityisesti pariterapian osalta kasvokkaiset käyntiajat ovat olleet toivottuja. Etävastaanottoaikoja on kuitenkin saatavilla runsaasti, sillä useat ammattilaiset tekevät jatkossakin etävastaanottoa. 

Vastaavaan tapaan myös Kelan kuntoutuspalveluita voidaan toteuttaa kasvokkain 1.6.2020 alkaen. Näissäkin tosin on etävastaanoton hyödyntämisen vaihtoehto, jos asiakas ja ammattilainen yhdessä niin päättävät. Asiakkaalla tai ammattilaisella ei kummallakaan ole velvollisuutta siirtyä kasvokkaiselle vastaanotolle. HUS-psykoterapiat toteutetaan lähtökohtaisesti etävastaanottoina. 

Voit varata ajan kasvokkaiselle vastaanotolle nettiajanvarauksemme kautta.

Turvallisuus ja varotoimet

Komppi suosittelee, että riskiryhmiin kuuluvat jatkaisivat hoitojaan jatkossakin etäyhteyksillä. Tämä suositus koskee sekä asiakkaita että ammattilaisia. Jos taas kärsit esimerkiksi yskästä, kuumeesta, hengenahdistuksesta, lihaskivuista, väsymyksestä, ripulista tai pahoinvoinnista, odotathan vähintään päivän oireiden lakattua ennen vastaanotolle tulemista. Voit myös ottaa yhteyttä paikalliseen terveydenhuoltoon. Erityisesti jos kuulut riskiryhmään ja sinulle nousee äkillinen, yli 38 asteen kuume ja sinulla on yllä mainittuja oireita, soitathan pikaisesti terveyskeskukseen. 

Komppi varautuu kasvokkaisten vastaanottojen pitämiseen myös muilla varotoimilla. Esimerkiksi ammatinharjoittajia on ohjeistettu pitämään turvaväliä, ja samaa suositellaan asiakkaille. Lisäksi Komppi panostaa hygieniasta huolehtimiseen noudattamalla THL:n suosituksia käsienpesu- ja yskimishygieniasta. Myös asiakkaiden on tärkeää muistaa myös oikeanlainen yskimis- ja aivastushygienia, eli yskitään tai aivastetaan joko roskiin heitettävälle kertakäyttöliinalle tai omaan kyynärtaipeeseen. 

Muita blogipostauksia

Ei huolta murhetta kenkään muista?

Jouluperinteessä elää myytti joulusta päivänä, jolloin murheille, ristiriidoille tai hankalille tunteille ei ole sijaa, vaan keskeistä on ihmisten välinen hyvä tahto, sopuisa yhdessäolo ja lahjojen

LUE LISÄÄ

Vahvistusharha ja sädekehäilmiö

Yli vuosikymmen sitten kirjailija Riku Korhosen kolumni Ulkopuolisen arvostusharhan laki (Helsingin Sanomat 15.8.2007) teki minuun suuren vaikutuksen. Tekstissään Korhonen mielestäni tavoittaa jotain hyvin olennaista ihmisenä

LUE LISÄÄ

Jatkamalla selailua sivustollamme hyväksyt evästeiden käytön tietosuojakäytäntömme mukaisesti.