Ajankohtaista: tietoturva Kompissa

Ajankohtaista: tietoturva Kompissa

Parin viime päivän aikana on uutisoitu, että erääseen psykoterapia-alan yritykseen on kohdistunut tietomurto ja potilastietoja on vuotanut hakkerin käsiin. Hakkeroitu potilastietojärjestelmä ei kuitenkaan ole sama järjestelmä, jota Komppi käyttää, eivätkä Kompin potilastiedot ole vaarassa. Kompin hoitoon liittyvät tiedot ovat siis edelleen turvattuja. Tässä tekstissä kerromme hieman yleistietoja tietoturvastamme.

Kompin tietoturvatilanne

Kompin käyttämä potilastietojärjestelmä on sertifioitu A-luokan tietojärjestelmä, jolle on tehty Kelan yhteistestaus, Valviran tietoturva-arviointi ja lisäksi ulkopuolisen auditoijan tietoturvasertifiointi. Kompin käyttämässä potilastietojärjestelmässä palvelun käyttäjä on yhteydessä palvelimelle vahvasti salatun verkkoyhteyden kautta. Tekniikka, jota tässä hyödynnetään, on samaa, jota käytetään esimerkiksi verkkopankeissa. Komppi on valinnut potilastietojärjestelmänsä juuri sen turvallisuuden vuoksi.

Potilastietojärjestelmän palvelinsali sijaitsee Suomessa. Pääsy sinne sekä palvelimille on vain rajatuilla, palveluntarjoajan nimeämillä henkilöillä. Palvelinlaitteiden suojauksesta, tietoturvasta ja päivityksistä myös pidetään aktiivista huolta.

Komppi myös tarkastaa tietoturva-asioitaan säännöllisesti ja hyödyntää tietoturvansa kehittämisessä alan erityisosaajia. Lisäksi Komppi velvoittaa kaikkia ammattilaisiaan allekirjoittamaan erillisen tietoturvaohjeistuksen, jossa annetaan ohjeita tietoturvallisista käytännöistä, joita kaikkien Kompin ammattilaisten tulee noudattaa.

Muita blogipostauksia

Voinko hakea apua?

Valmistuin psykologiksi 2000-luvun alussa Turun yliopistosta. Ihmiskunnan edetessä uudelle vuosituhannelle otin innostuneena ensimmäisiä, haparoivia askeleitani psykologisen tiedon ja ihmismielen moninaisuuden maailmassa. Ihmisten yksilöllisten tarinoiden avulla

LUE LISÄÄ

Kuuluuko, kuuntelen

Luin hiljattain mielenkiintoisen uutisen, jossa kerrottiin tähtivaeltaja Voyagerin edenneen matkallaan aurinkokuntamme ulkorajojen tuolle puolen. Voyagerin lähettämät viestit saavuttavat kuitenkin edelleen maapallon ja ovat tutkijoiden tulkittavissa.

LUE LISÄÄ

Mielenterveydestä urheilussa on hyvä puhua

Useissa tutkimuksissa on havaittu, että liikunnan harrastaminen voi somaattisten terveyshaittojen ehkäisemisen lisäksi vähentää myös stressiä, masentuneisuutta ja ahdistuneisuutta. Toisaalta kova harjoittelu ja vähäinen palautuminen voivat

LUE LISÄÄ

Jatkamalla selailua sivustollamme hyväksyt evästeiden käytön tietosuojakäytäntömme mukaisesti.