Psykoterapia – Tampere

LYHYTTERAPIA

Tarjoamme psykoterapiaa Tampereella.

Monissa tilanteissa lyhyempikin terapia voi riittää, eikä pitkä, 1–3 vuoden Kelan tukema kuntoutuspsykoterapia ole tarpeen. Tällaisissa tilanteissa lyhytterapia voisi olla sopiva hoitomuoto. Myös lyhyempiin interventioihin on tietyissä tilanteissa mahdollista saada Kelan tukea tai sitten hoidon voi toteuttaa myös omakustanteisesti. Voit lukea Kelan lyhytpsykoterapioista lisää täältä.  Lyhytterapioiden saatavuus on usein parempi kuin pitkien Kelan kuntoutuspsykoterapioiden, eli tyypillisesti useammilla psykoterapeuteilla on mahdollisuus ottaa asiakkaita lyhytterapiaan kuin pitkään kuntoutuspsykoterapiaan.

Lyhytterapia on 5–25 käyntikertaa sisältävä hoito, joka perustuu tavoitteelliseen ja fokusoituun työskentelyyn. Lyhytterapiassa keskitytään 1–2 rajattuun ongelmaan, joita terapeutti ja asiakas työstävät käynneillä. Lyhyen terapian jälkeen voidaan arvioida tarvetta pidempään, kuntouttavaan psykoterapiaan.

Suurin osa Kompissa lyhytterapiaa tarjoavista ovat yksilöpsykoterapeutteja ja osa taas on esimerkiksi psykoterapeuttikoulutuksensa loppuvaiheessa tai käyneet erillisen pätevöitymiskoulutuksen lyhytterapiaan. Voit katsoa kunkin terapeutin tarkemmat koulutustiedot kyseisen terapeutin profiilista tai tiedustella asiaa asiakaspalvelustamme.

KELAN KUNTOUTUSPSYKOTERAPIA

Kelan kuntoutuspsykoterapiaa voit saada, jos olet 16–67-vuotias, jonka työ- tai opiskelukyky on vaarantunut psyykkisten ongelmien vuoksi. Kelan tuen piiriin päästäkseen tarvitset lääkärin, kuten psykiatrin, asettaman diagnoosin psyykkisestä ongelmasta sekä psykiatrin lausunnon. Lisäksi diagnoosin asettamisesta tulee olla kulunut vähintään kolme kuukautta ja sinun tulee olla käynyt vähintään kerran psykoterapeutilla (tutustumiskäynnillä), jotta tukea voi saada. Kela korvaa yhteensä 57,60 €:a 45 minuutin psykoterapiakäynniltä, ja tukea myönnetään vuodeksi kerrallaan, mahdollisesti aina kolmeen vuoteen saakka. Voit lukea lisää Kela-kuntoutuspsykoterapiaan hakeutumisesta täältä.

Kela-psykoterapia aloitetaan tutustumiskäynnillä, jolla voit arvioida yhdessä terapeutin kanssa, olisiko terapeutti sinulle sopiva henkilö pidempään yhteistyöhön.

Psykoterapian tavoitteena on poistaa tai lievittää psyykkisiä häiriöitä ja niihin liittyvää kärsimystä, tukea psyykkistä kasvua ja kehitystä sekä lisätä henkilön valmiuksia itse ratkaista ongelmiaan. Pidempikestoisten ja hankalampien häiriöiden kohdalla psykoterapiaa voidaan käyttää lääkehoitoon yhdistettynä. Psykoterapia on osoitettu vaikuttavaksi hoitomuodoksi useiden eri psyykkisten häiriöiden hoidossa. Hyvä ja luottamuksellinen hoitosuhde psykoterapeutin ja asiakkaan välillä on tärkeä asia hoidon onnistumisen kannalta.

VAPAAT AJAT

Alta voit tarkastella vapaita aikoja eri psykoterapian muotoihin sekä lyhytterapiaan ja psykoterapeuttikoulutettavan antamaan hoitoon. Voit myös klikata ”TARKENNA HAKUA”, jolloin sinut ohjataan ajanvaraussivullemme, jossa voit tarkentaa hakuehtoja. Jos vapaita aikoja ei näyttäisi olevan vapaana, voit vaihtaa kaupunkia tai laittaa viestiä suoraan ammattilaisillemme tältä sivulta ja tiedustella heidän aikatilanteitaan.

YHTEYSTIEDOT

Jos kaipaat tukea ajanvarauksessa tai missä tahansa muussa, tavoitat meidät puhelimitse numerosta 010 414 00 (auki joka päivä vuorokauden ympäri).

TILAT TAMPEREELLA

Tampereella sijaitsee kolme toimipistettämme: kaksi vierekkäistä tilaa Kauppakadun ja Näsilinnankadun kulmassa sekä yksi tila Tammerkosken toisella puolen, Tampereen Pohjola Sairaalassa.

Tarjoamme keskeisiä palveluitamme, kuten psykoterapiaa, lyhytterapiaa, pariterapiaa, psykiatri- ja psykologipalveluita myös muissa kaupungeissa.  Ammattilaisiamme, kuten psykoterapeutteja ja psykiatreja, työskentelee ympäri maan. Voit varata vapaita aikoja ajanvarauksesta. Kaikki toimipaikkamme voit katsoa täältä.

Kauppakatu

Kauppakatu 11, 4. krs.

33200 Tampere

Näsilinnankatu

Näsilinnankatu 25 B, 4. krs.
33200 Tampere

POHJOLA SAIRAALA

Kelloportinkatu 1,
33100 Tampere