Lyhytterapia ja sparrit

Komppi tarjoaa useita erilaisia lyhytkestoisia terapeuttisia interventioita. Lyhytkestoiset interventiot ovat tutkitusti tehokkaita erityisesti tarkemmin rajatuissa ongelmissa. Lyhytterapiassa terapian tavoitteista ja aihealueista sovitaan yhdessä terapeutin kanssa, kun taas sparreissa käsiteltävät asiat määrittyvät osittain sparrin tyypin perusteella – esimerkiksi sosiaalisten tilanteiden sparri on tarkoitettu erityisesti sosiaalisissa tilanteissa ahdistuville.

Lyhytterapia

Lyhytterapia on 5–25 käyntikertaa sisältävä hoito, joka perustuu tavoitteelliseen ja fokusoituun työskentelyyn. Lyhytterapiassa keskitytään 1–2 rajattuun ongelmaan, joita terapeutti ja asiakas työstävät käynneillä. Lyhyen terapian jälkeen voidaan arvioida tarvetta pidempään, kuntouttavaan psykoterapiaan.

Suurin osa Kompissa lyhytterapiaa tarjoavista on Valviran laillistamia yksilöpsykoterapeutteja, ja loput lyhytterapian tarjoajat ovat muuten pätevöityneitä tarjoamaan lyhytterapiaa. Voit katsoa kunkin terapeutin tarkemmat koulutustiedot kyseisen terapeutin profiilista.

Tietoa eri lyhytterapiasuuntauksista voit lukea täältä, minkä lisäksi tarjoamme tukea terapiasuuntauksen valintaan neuvontakäynneillä

Vapaat ajat lyhytterapioihin löytyvät Mehiläisen nettiajanvarauksesta. Muista valita oikea kaupunki.

Sparrit

Sparrit® ovat viiden käynnin täsmähoitoja, jotka keskittyvät tietyn ongelman ratkaisemiseen tai lievittämiseen. Sparrit® sopivat sisällöstään riippuen niin ongelmien ennaltaehkäisyyn, lievien ongelmien hoitoon kuin työelämän tai henkilökohtaisen elämän haasteisiin valmistautumiseenkin.

Kaikki Kompin sparraajat ovat pitkälle koulutettuja terveydenhuollon ammattilaisia. Sparraajamme käyttävät vaikuttaviksi osoitettuja psykoterapeuttisia tai valmentavia menetelmiä.

Voit tavanomaisesti sopia sparraajan kanssa toteutetaanko sparri® lähi-vai etäkäynteinä, joskin osa sparreista toteutetaan kokonaan etäyhteydellä. Etävastaanottoa varten sinulla täytyy olla käytössä tietokone, jossa on kamera ja mikrofoni. Etävastaanottoa varten täytyy olla myös käytössä Google Chrome tai Mozilla Firefox-selain. Vastaanottajan ja potilaan välinen tietoliikenne on suojattu ja salattu. Varattuasi ajan etäyhteydellä toteutuvalle vastaanotolle, saat terapeutilta sähköpostiisi ohjeen etäyhteyden aktivoimiseen.

Kompin ja Mehiläiseen yhdistymisen jälkeiset, Kompin sparreja vastaavat palvelut löydät täältä.