Pariterapia – Kuopio

Tarjoamme pariterapiaa Kuopiossa.

Pariterapialla vaikutetaan sekä parisuhteen vaikeuksiin että puolisoiden yksilöinä kokemiin ongelmiin. Vaikeudet voivat ilmetä esimerkiksi vuorovaikutuksessa tai läheisyyden puutteessa. Näiden lisäksi pariterapiaan voi hakeutua esimerkiksi uskottomuus- tai uusioperhetilanteissa tai suhteen osapuolen kärsiessä mielenterveysongelmista.

Pariterapian vaikuttavuus niihin vaikeuksiin, joita puolisot kokevat keskinäisessä suhteessaan ja suhteessa vanhemmuuteen, on yhteiskunnallisesti ja ylisukupolvisesti merkittävä. Pariterapian tuloksellisuuden avulla on mahdollista vähentää avioerojen tuomia henkisiä ja taloudellisia vaikutuksia. Kansainvälisten tutkimukset osoittavat, että masennuksen hoito pariterapialla on tuloksellista ja kustannustehokasta.

Kaikilla Kompin pariterapeuteilla on sosiaali- ja terveydenhuoltoalan perustutkinto ja Valvira-nimikesuojattu psykoterapiakoulutus joko perheille tai yksilöille tarkoitetussa psykoterapiassa. Pääsääntöisesti Kompissa pariterapiaa hoitomuotona antavilla on vähintään erityistason paripsykoterapiakoulutus ja/tai perhepsykoterapeuteilla Kelan vaatima 1-2 vuoden täydennyskoulutus paripsykoterapiassa. Tämän vuoksi pariterapiaan on mahdollista saada myös Kelan tukea. Kuntoutusparipsykoterapiaa varten Kela vaatii jommalta kummalta puolisolta psykiatrin B-lausunnon. Voit lukea lisää prosessista täältä. Kuntoutushoidon alkamisesta sovitaan yhdessä parin kanssa arviohaastattelujen jälkeen.

Kunkin työntekijän pätevyydet, heidän terapiasuuntauksensa ja heidän Kela-korvattavat palvelunsa ovat nähtävissä heidän esittelysivuiltaan.

AJANVARAUS

Alta näet seuraavia vapaita aikojamme. Voit nähdä lisää aikoja tai esimerkiksi muokata sijaintia tai valita toisen palvelun siirtymällä varsinaiselle ajanvaraussivullemme. Pääset tänne klikkaamalla ”Tarkenna hakua” vapaiden aikojen alta.

YHTEYSTIEDOT

Jos kaipaat tukea ajanvarauksessa tai missä tahansa muussa, tavoitat meidät puhelimitse numerosta 010 414 00 (auki joka päivä vuorokauden ympäri).

SIJAINTI KUOPIOSSA

Toimimme Kuopion keskustassa Käsityökadulla, aivan Kuopion rautatieaseman vieressä.

Tarjoamme keskeisiä palveluitamme, kuten psykoterapiaa, lyhytterapiaa, pariterapiaa, psykiatri- ja psykologipalveluita myös muissa kaupungeissa.  Ammattilaisiamme, kuten psykoterapeutteja ja psykiatreja, työskentelee ympäri maan. Voit varata vapaita aikoja ajanvarauksesta. Kaikki toimipaikkamme voit katsoa täältä.

KÄSITYÖKATU

Käsityökatu 41, 2. krs.

70100 Kuopio