
Perheterapia
Perhe-elämässä tai perheen ulkopuolella voi vastaan tulla vaikeuksia, joilla on vaikutusta koko perheeseen tai sen yksittäiseen jäseneen. Perheterapiassa pyritään löytämään keinoja joilla voidaan helpottaa perheen sisäistä vuorovaikutusta ja siten löytää uusia toimintatapoja, joiden avulla koko perhe tai sen yksittäinen jäsen voi paremmin. Perheterapiaan hakeutumisen syynä voi olla esimerkiksi lapsen syntymä, lasten kasvattaminen, haasteet nuoruusikäisen kanssa, vanhempien väliset suhteet, perheenjäsenen vakava sairastuminen tai kuolema. Perheterapian on tutkimuksissa havaittu auttavan psyykkisissä ja fyysissä ongelmissa ja sairauksissa.
Perheterapiassa voidaan tavata sekä koko perhettä että perheen jäseniä yksin ja erikseen erilaisissa kokoonpanoissa. Joskus tilanne voi ratketa jo muutamalla käynnillä, toisinaan tarvitaan pidempään jatkuvia käyntejä. Perheterapian oheen voidaan liittää tarvittaessa myös jonkun perheenjäsenen oma yksilöpsykoterapia.
Perheterapeutti on Valviran suojaama nimike. Tämä tarkoittaa, että kyseistä nimikettä käyttävällä terapeutilla on vähintään erityistason psykoterapiakoulutus (3 v.), minkä lisäksi perheterapeuteilla on tyypillisesti myös Kelan kuntoutusoikeus perheterapiassa. Perheterapiassa on olemassa eri suuntauksia. Kunkin työntekijän oman esittelyn yhteydessä on mainittu hänen terapiasuuntauksensa.
Muita palveluita






