Vaativan suorittajan itsemyötätuntosparri®

Kenelle sparri® on suunnattu?

Itsemyötätunnon sparri® on suunnattu erityisesti henkilöille, jotka ovat suorittamiskeskeisiä ja kriittisiä itseään kohtaan. Jos vastaat ”kyllä” seuraavin kysymyksiin, tämä sparri® voisi olla sinulle sopiva hoitomuoto: Luotko itsellesi paineita olla täydellinen ja suoriutua elämästä täysin pistein? Laitatko muiden tarpeet omiesi edelle? Onko sinulla vaikeuksia sanoa ”ei”? Onko sinulla kriittinen suhtautuminen itseäsi kohtaan? Tällainen ajattelutapa johtaa usein ahdistukseen, masennukseen ja stressiin.

Sparri® koostuu viidestä 45 minuutin käynnistä.

Käyntien teemat

  1. kerralla mietitään yhdessä mistä itsekritiikki on saanut alkunsa; juuret ovat usein menneisyydessä, perhetaustassa ja/tai aikuisena koetuissa vaikeissa jaksoissa.
  2. kerralla aletaan keskittymään itsekritiikin ilmentymiseen eri tilanteissa ja opitaan kuuntelemaan miltä se kuulostaa. Tällainen harjoitus usein avaa tien muutokseen.
  3. kerralla aletaan yhdessä luomaan itsemyötätuntoista ääntä terapiassa tapahtuvien harjoitusten avulla.
  4. kerran teemana on ylisuorittaminen, keskitytään perfektionistiseen ajatteluun ja standardien väliaikaiseen laskemiseen.
  5. kerralla käymme läpi, mitä olet oppinut kurssilla, ja teemme yhdessä suunnitelman kuinka myötätuntoa voi kehittää lisää pitkällä tähtäimellä.

Sparrin® sisällön on laatinut psykologian tohtori, terapeutti Marika Lahtinen. Hän kehittää terapiatyössään itsemyötätuntotaitojen soveltamista asiakkaan arjessa.

Tätä sparria vastaavan palvelun löydät Mehiläisen 5 kerran terapiapaketit -sivulta. Voit myös olla yhteydessä Mehiläisen asiakaspalveluun 010 414 00.

Muita palveluita