Riitta Tuomisto

Riitalle on tärkeää, että saat terapiassa turvallisen tilan, jossa  voit käsitellä merkityksellisiä asioita. Yksilöterapiassa menetelmänä kuvataideterapia. Kela.
Toimipiste:

Helsinki: Arkadia

Helsinki: Pohjola Sairaala - Helsinki

Asiakasryhmät:

Aikuiset

Terapiasuuntaus:
Kuvataideterapia
Kela-pätevyys:

perheterapia, paripsykoterapia, kuvataideterapia

Riitta on paripsykoterapeutti, perheterapeutti ja taideterapeutti.

Riitalle voit varata ajan itse maksavana asiakkaana tai lähetteellä. Kelan kuntoutusterapiaan Riitta voi ottaa asiakkaaksi vain pareja ja perheitä.

Riitta on eri terapiasuuntauksia integroiva eli yhdistelevä psykoterapeutti, joka on kiinnostunut erityisesti luovien menetelmien käytöstä psykoterapiatyössä.  Riitta on myös taideterapeuttisen ryhmän ohjaaja, kirjallisuusterapiaohjaaja ja uniryhmäohjaaja. Lisäksi hän on sosiaalityöntekijä, VTM, (sosiaalitieteet) ja sosiaalialan ammatillinen opettaja. Riitta on viimeksi suorittanut psykofyysinen psykoterapian perusteiden täydennyskoulutuksen (1 v.) 2018, ja hän on myös kriisiterapian koulutuksessa 2018–2019.

Riitta keskittyy kuuntelemaan sitä, mitä haluat kertoa. Hän miettii kanssasi yhdessä, mitä tarvitset terapiassasi. Pariterapiassa pyritään yhdessä selvittelemään parisuhteessa ilmeneviä ajankohtaisia vaikeuksia, mutta myös tarkastelemaan suhdetta kannattelevia tekijöitä. Tärkeää on Riitan mielestä, että saat terapiassa turvallisen tilan, ajan ja paikan, jossa voit rauhassa tuntea, ajatella ja käsitellä sinulle merkityksellisiä asioita yhdessä luotettavan terapeutin kanssa.

Riitta arvostaa kaikkia terapiasuuntauksia ja pyrkii siksi kouluttautumaan ammatillisesti laajaalaisesti ja ennakkoluulottomasti. Riitalla on pitkä kokemus sosiaali- ja terveysalan eri työtehtävistä monenlaisten asiakasryhmien kanssa ja lisäksi hän on kouluttanut sosiaalialan korkeakouluammattiin valmistuvia yli 20 vuotta. Hän on opettanut mm. perhe-, kriisi-, päihde-, mielenterveys- ja sosiaalityön menetelmiä.

Riitta ohjaa myös kirjoittamiseen, taide- ja unityöskentelyyn pohjautuvia ryhmiä ja henkilökohtaista kirjallisuusterapeuttista kirjoittamista.