Sami Seppänen

Samin pariterapiassa opetellaan ilmaisemaan ja hyväksymään tarvitsevuutta. Perheterapiassa etsitään menetelmiä vuorovaikutuksen hoitamiseen. Ratkaisu- ja tunnekeskeisten psykoterapioiden viitekehys. Kela.
Toimipiste:

Järvenpää: Postikatu

Helsinki: Kamppi

Helsinki: Kaisaniemi

Ammattinimike:
Pariterapeutti , Perheterapeutti , Psykoterapeutti
Asiakasryhmät:

Aikuiset

Terapiasuuntaus:
Ratkaisu- tai voimavarakeskeinen
Kela-pätevyys:

Kela-pätevyys yksilö- ja perhepsykoterapioissa ja vanhempainohjauksessa.

Samille (voimavara- ja ratkaisukeskeinen psykoterapeutti, YTM) voit varata ajan yksilöterapiaan, lyhytterapiaan, pariterapiaan tai perheterapiaan. Sami käyttää terapiassaan ratkaisukeskeisen yksilöterapian, voimavarakeskeisen perheterapian sekä tunnekeskeisen pariterapian (EFT) työmenetelmiä.

Ratkaisukeskeiset menetelmät soveltuvat hyvin sekä lyhyt- että pitkäkestoiseen psykoterapiaprosessiin. Ratkaisukeskeisessä terapiassa Sami pitää näkökulmaa nykyisyydessä ja tulevaisuudessa. Ratkaisuja etsitään luomalla näkökulmia myönteisten mielikuvien kautta siitä miten asiat ovat, kun ne ovat hyvin. Pitkäkestoisempana terapiamuotona se sopii erityisesti masennuksesta ja ahdistuneisuudesta kärsiville, työuupumuksen hoitoon tai erilaisissa elämän kriiseissä oleville.

Pariterapiaan tullessa tilanne parisuhteessa voi olla ilmetä esimerkiksi puhumattomuutena, uskottomuutena, tuhoavina riitoina tai riippuvuusongelmina. Tunnekeskeisessä pariterapiassa rakennetaan turvallista kiintymyssuhdetta puolisoiden välille opetellen ilmaisemaan ja hyväksymään omaa ja toisen tarvitsevuutta.

Perheterapiassa Sami käyttää dialogisia menetelmiä perheen sisäisen vuorovaikutuksen hoitamiseksi.